Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Ελλάδα Superleague

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ SUPERLEAGUE

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΛΑΡΙΣΑ 2-1
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. 1-3
ΚΑΒΑΛΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1


Όταν λείπει ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια! Έπρεπε να αποχωρίσει από το παιχνίδι ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης (λόγω τραυματισμού στη μέση στο 44ο λεπτό) για να καταφέρει η Καβάλα να πάρει τη νίκη με 2-1 (45΄ Ονουάτσι, 56΄ Σουλτανίδης – 45΄ Φαβάλι) κόντρα στον Ατρόμητο. Εξαιρετικό ματς, καλός ρυθμός, ρευστό σκορ, αλλά άμυνες για... κλάματα!
Ομάδα «μοντέλο» αυτή του Γιάννη Παπακώστα που δε δίστασε να ρισκάρει στην επανάληψη και φυσικά δικαιώθηκε με τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα, παίρνοντας το θερμό χειροκρότημα του (δυστυχώς) λίγου κόσμου που βρέθηκε στο «Ανθή Καραγιάννη». Μάλιστα, οι Μεντί, Ορούμα, Ονουάτσι και Ντομπρασίνοβιτς δίνουν φοβερή ποιότητα στην Καβάλα, που αν εξαιρεθεί το πρόβλημα στην άμυνα, αδικούνται από την μικρή παρουσία του κόσμου στο «Ανθή Καραγιάννη». Καλοδουλεμένη ομάδα και ο Ατρόμητος του Γιώργου Δώνη, αλλά οι Περιστεριώτες πλήρωσαν τα αμυντικά τους κενά και την αστοχία τους στην τελική ενέργεια με αποκορύφωμα τη φάση με «πρωταγωνιστή» τον Στέλιο Σφακιανάκη στο 47ο λεπτό. Αδικούνται, παρόλα αυτά, με βάση την εικόνα τους με τον ένα βαθμό σε τέσσερις αγώνες.

Κατά τα άλλα, «μαντάρα» τα έκανε το διαιτητικό τιμ, καθώς ακυρώθηκε –άδικα- γκολ του Αναστασάκου στο 17ο λεπτό, ενώ δεν αποβλήθηκε ο Μπρίτο για χτύπημα εκτός φάσης πάνω στον Παβίσεβιτς στο 60ο λεπτό και δεν δόθηκε πέναλτι στον Ορούμα στο 73΄. Απορία, επίσης, δημιούργησε το γεγονός πως δόθηκαν δύο λεπτά καθυστερήσεων (με πέντε αλλαγές) στο τέλος του δεύτερου ημιχρόνου.
Η Ανάλυση του Αγώνα

Με επιθετικές βλέψεις μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες. Ο Γιάννης Παπακώστας στο 4-4-1-1, είχε τον Σουλανίδη στην κορυφή και πίσω του, ως «κρυφό επιθετικό» τον Ονουάτσι. Στα πλάγια ήταν οι πάντα επικίνδυνοι Ορούμα και Μεντί. Από την άλλη πλευρά, ο Δώνης επέλεξε και πάλι το 4-3-3, με τον Νεμπεγλέρα στα δεξιά της άμυνας και όχι ως αμυντικό χαφ (τη θέση του πήρε ο Σαρμιέντο, έχοντας μπροστά του τους Τάτο και Σφακιανάκη) και επιθετικό «τρίο» ήταν οι Φαβάλι, Μπρίτο και Αναστασάκος.
«Πανικός» στην άμυνα

Εξαιρετικό ξεκίνημα έκανε στο ματς η Καβάλα. Οι παίκτες της άσκησαν πολύ μεγάλη πίεση στην άμυνα των φιλοξενούμενων με τους τελευταίους να μην καλύπτουν τις γραμμές τους, να αφήνουν εύκολα αφύλακτους τους αντιπάλους τους και να κάνουν πολλά λάθη. Ωστόσο, μοιραίος για τους «Αργοναύτες» ήταν ο Σουλτανίδης, ο οποίος στο 3ο και στο 11ο λεπτό δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ από πολύ πλεονεκτική θέση. Σε παρόμοια θέση βρέθηκε και ο Μπρίτο που «άνοιξε» την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά από πλάγια δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Τσίνι(αρης)σε!

Μπορεί οι γηπεδούχοι να ήταν πιο επικίνδυνοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά οι παίκτες του Γιώργου Δώνη ήταν αυτοί που όταν έβαζαν τη μπάλα κάτω και δεν έκαναν σημαντικά σφάλματα στο χώρο του κέντρου έφταναν και έμπαιναν με αξιώσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Σε μία φάση διαρκείας, ο Αναστασάκος πήρε τη μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή με πλάτη στο τέρμα και γυρίζοντας το σώμα του την έστειλε στα δίχτυα του εκτεθειμένου Ιτάντζ, αλλά ο Τσινιάρης (ή καλύτερα ο βοηθός του) το ακύρωσε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Το «μηδέν» του Μιχαηλίδη

Ότι κι αν έκανε, πάντως, η Καβάλα έπεφτε πάνω στον και πάλι εξαιρετικό Χρυσόστομο Μιχαηλίδη. Ο Παβίσεβιτς μετά από έναν πανέμορφο συνδυασμό (30΄) βγήκε «τετ-α-τετ» με τον έμπειρο τερματοφύλακα με τον τελευταία να βγαίνει νικητής. Ο Μιχαηλίδης έκλεισε το τέρμα και στον Σουλτανίδη στο 42΄ που σούταρε άουτ. Σε αυτή τη φάση, όμως, ήταν ήδη «λαβωμένος» και ζήτησε αλλαγή γιατί οι πόνοι στη μέση δεν τον άφηναν να συνεχίσει.

Το «μαγικό» δίλεπτο

Οι Μακεδόνες «εκμεταλλεύτηκαν» την έξοδο του Μιχαηλίδη και κατά το «όταν λείπει ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια», σχεδόν αμέσως, προηγήθηκαν με κοντινό πλασέ του Ονουάτσι. Όμως, προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Φαβάλι, λες και μιμήθηκε τον Μπρίτο, «διεμβόλισε» με τη σειρά του την άμυνα των γηπεδούχων από τα αριστερά, αλλά αυτός δεν αστόχησε κάνοντας το 1-1.

Αμυντικές λειτουργίες σε σύγχυση!

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε και πολλές διαφορές από το πρώτο όσον αφορά την εικόνα του παιχνιδιού, το ρυθμό, αλλά και τα αμυντικά κενά των δύο ομάδων. Ο Σφακιανάκης, όμως, σούταρε τον... αέρα όταν βρέθηκε μπροστά σε σχεδόν κενό τέρμα στο 47΄ και στο 53΄ ο Ιτάντζ μπλόκαρε το εξαιρετικό σουτ του Τάτου έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Γκολ μεγάλου επιθετικού!

Μέχρι το 55΄ το σκορ ήταν ρευστό και οι δύο ομάδες έφταναν πολύ γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στην αντίπαλη περιοχή. Έτσι, ήταν θέμα χρόνου να μπει κάποιο γκολ. Τελικά, αυτός που το πέτυχε ήταν ο Νίκος Σουλτανίδης (το πρώτο του για φέτος) μπαίνοντας με φοβερό άλμα στη φάση και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1. Σημαντικό μέρος της μέχρι τότε επιτυχίας ανήκε και στον Γιάννη Παπακώστα, ο οποίος τόλμησε να βάλει στο ματς τον Ιωάννου δίπλα στον Σουλτανίδη και δικαιώθηκε. Μάλιστα, σημειώνεται πως στο γκολ του Σουλτανίδη, ο Ιωάννου ήταν αυτός που έκανε τη σέντρα.

Σαν τη γάτα με το ποντίκι!

Μπλέξαμε πολύ τις... γάτες και τα ποντίκια σήμερα αλλά έτσι έπαιζε η Καβάλα τον Ατρόμητο μετά το 2-1. Με λίγα λόγια, οι φιλοξενούμενοι μην έχοντας κάτι να χάσουν πια ανέβασαν πολύ τις γραμμές τους, με αποτέλεσμα να δώσουν πάρα πολύ χώρο στους Μεντί και Λάκη (μπήκε στο 77΄ στο standing ovation του Σουλτανίδη) να φεύγουν ως «σφαίρες» στην αντεπίθεση.

Όλα για όλα από Δώνη

Ότι μπορούσε να κάνει από τον πάγκο του ο Γιώργος Δώνης, το έκανε... Άλλαξε σύστημα, πρόσωπα και έκανε πιο επιθετικό τον Ατρόμητο, που, όμως, δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός και να αναγκάσει τον Ιτάντζ να... ιδρώσει! Αν και στο τελευταίο λεπτό έδειξε την κλάση του στο «τετ-α-τετ» με τον Μπρίτο.

Η Ταυτότητα του Αγώνα

ΚΑΒΑΛΑ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1
45΄+1΄ Ονουάτσι, 56΄ Σουλτανίδης – 45΄+3΄ Φαβάλι

ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Παπακώστας): Ιτάντζ, Πόποβιτς (54΄ Ιωάννου), Παβίσεβιτς, Ντικρόκ, Οικονόμου, Ντουγκλάο, Ντομπρασίνοβιτς, Ορούμα, Μεντί, Ονουάτσι (68΄ Θεοδωρέλης), Σουλτανίδης (77΄ Λάκης)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης (44΄ Κηπουρός), Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Νάστος, Κουτσόπουλος (76΄ Πόποβιτς), Σαρμιέντο, Τάτος, Σφακιανάκης (62΄ Περόνε), Φαβάλι, Μπρίτο, Αναστασάκος

Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών)
Κίτρινες Κάρτες: Ντομπρασίνοβιτς, Ορούμα – Κουτσόπουλος, Νάστος
Κόκκινες: -

http://www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails