Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Διεθνής γυμνή διαμαρτυρία από τη Greenpeace


Βρετανοί εργάτες που βγαίνουν στο δρόμο γυμνοί προσπαθώντας να σώσουν τις δουλειές τους. Διαδηλωτές, χωρίς ρούχα κατά των ταυρομαχιών, παρατεταγμένοι στους δρόμους του Παρισιού. Ποδηλάτες, ξεγυμνωμένοι στο Λονδίνο διαμαρτυρόμενοι για τα μηχανοκίνητα μέσα μεταφοράς, και πολλοί άλλοι, μαζί με την Greenpeace διαμαρτύρονται, «βγάζοντας τα ρούχα τους».

Η Greenpeace έχει προγραμματίσει για τις αρχές Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το φωτογράφο Spencer Tunick, την προβολή ενός «ζωντανού αγάλματος» σμιλευμένου από σώματα. Η σύνθεση θα «τοποθετηθεί» στη μέση ενός αμπελώνα, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις επικίνδυνες κλιματικές αλλαγές που συντελούνται στον πλανήτη.

Κάθε εβδομάδα, το γυμνό συνιστά όπλο διαμαρτυρίας για χιλιάδες διαδηλωτές ανά τον κόσμο. Κάμερες, ραδιόφωνα και web θα είναι εκεί. Η πρόθεσή τους δεν πρέπει να συγχέεται με προκλητικά στριπτίζ για να κάνουν χάζι οι περαστικοί. Είναι ένας τρόπος για να ακουστούν και -σοκάροντας- να τραβήξουν την προσοχή στα ζητήματα μαζικού ενδιαφέροντος.
www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails