Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού Υποβρύχιας Φωτογραφίας

Φωτογραφία αρχείουΑνακοινώθηκαν τα ονόματα των τεσσάρων καλλιτεχνών – αυτοδυτών, που διακρίθηκαν στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Υποβρύχιας Φωτογραφίας που οργάνωσε το «Πανελλήνιο Κέντρο Υποβρύχιας Φωτογραφίας Έρευνας και Τεχνολογίας» (Π.Κ.Υ.Φ.Ε.Τ.) που εδρεύει στην Καβάλα. Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του κέντρου Γιάννης Σταματιάδης, είναι κατ’ αλφαβητική σειρά οι Louis Tsiakiros Αντιγόνη Δελαντώνη, Γιώργος Ρηγούτσος και Ηλίας Σιδήρας. Η σειρά κατάταξης και οι βραβευμένες φωτογραφίες τους θα ανακοινωθούν στις 10 Οκτωβρίου 2009, ημέρα Σάββατο στην απονομή που θα πραγματοποιηθεί στη Θάσο, όπου και οι διακριθέντες θα φιλοξενηθούν για φωτογράφηση μιας εβδομάδας.

Οι επόμενοι τώρα δεκατρείς καλλιτέχνες – αυτοδύτες (ήταν δέκα αλλά ισοψήφησαν στην βαθμολογία) είναι κατ’ αλφαβητική σειρά οι: David Chiera, Roobert Iacobucci, Ευάγγελος Θεολόγου Αθανάσιος Καλλιτσάρης, Χτρήστος Καρανάσιος, Άννα Κάφαλη, Ιορδάνης Κωνσταντινίδης, Γεώργιος Λαμπρόπουλος, Νικόλαος Λαουράκης, Νικόλαος Μπακόπουλος, Γιώργος Μπελέγρης, Αλεξάνδρα Χονδρογιάννη και Χρυσοβαλάντης Ψαρουδάκης.

Η σειρά κατάταξης και οι βραβευμένες φωτογραφίες αυτών θα ανακοινωθούν τον Μάιο του 2010, περίοδο κατά την οποία οι διακριθέντες θα φιλοξενηθούν στην Κεραμωτή Νέστου, όπου και θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες υποβρύχιας αλλά και χερσαίας φωτογράφησης από την αποστολή (Δέλτα του Νέστου και άλλοι χώροι που παρουσιάζουν ενδιαφέρον κυρίως περιβαλλοντικά). Σκοπός της ομάδας θα είναι να πραγματοποιηθεί μια λεπτομερής καταγραφή της θαλάσσιας και χερσαίας χλωρίδας και πανίδας της περιοχής.

Τέλος ο διαγωνισμός αυτός, όπως μας είπε ο πρόεδρος του Κέντρου Γιάννης Σταματιάδης, ήταν διεθνής και έγινε στο πλαίσιο της προώθησης του καταδυτικού τουρισμού στην περιοχή μας, ενώ στην όλη προσπάθεια βοήθησαν η νομαρχία Καβάλας, ο δήμος Θάσου και το ΤΕΙ Καβάλας.

http://www.evdomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails