Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Λογαριασμός για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Προχωράει γρήγορα η Μοτολέσχη Καβάλας την πρωτοβουλία της για να κατασκευαστεί και να τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Προκειμένου να περιοριστούν οι αντιδράσεις και οι διαφορετικές απόψεις η Μοτολέσχη συζητά το ενδεχόμενο το άγαλμα να τοποθετηθεί όχι στην Κεντρική Πλατεία-όπως ανέφερε η αρχική πρόταση-αλλά κάπου αλλού στο κέντρο της Καβάλας, ενώ περιορίζει το ύψος του αγάλματος, το οποίο δεν θα ξεπεράσει τα 6,5 μέτρα.

Χθες, ο Έφορος εκδρομών της Μοτολέσχης Καβάλας, Δημήτρης Δημητριάδης, είπε στην εφημερίδα μας ότι η Μοτολέσχη άνοιξε λογαριασμό σε τράπεζα για να συγκεντρώσει χρήματα για το όλο εγχείρημα. Ο λογαριασμός ανοίχθηκε στην Τράπεζα Eurobank και έχει νούμερο 00260337170200248621.

Ανάμεσα στη Μοτολέσχη Καβάλας και τον Δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή, έγινε και νέα συνάντηση. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί χώρος για το άγαλμα, έστω και αν δεν υποσχέθηκε ότι ο χώρος αυτός θα είναι η Κεντρική Πλατεία. «Θα δούμε αν θα είναι η Πλατεία το σημείο όπου θα τοποθετηθεί το άγαλμα», είπε προφορικά στους εκπροσώπους της Μοτολέσχης ο κ. Σιμιτσής. Για την ολοκλήρωση του αγάλματος του έφιππου Μεγαλέξανδρου απαιτούνται περίπου 100.000 ευρώ. Η Μοτολέσχη συγκεντρώνει για τον σκοπό αυτό χρήματα απευθυνόμενη στους Καβαλιώτες αλλά έχει στην διάθεση της έτοιμες χορηγίες που θα τις χρησιμοποιήσει ανάλογα με το ποσό που θα κατατεθεί στην Τράπεζα.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Μοτολέσχης, αν όλα πάνε καλά, στο τέλος του 2010 το άγαλμα του έφιππου Μεγαλέξανδρου θα είναι έτοιμο.

http://www.proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails