Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Τριπλάσια παραγωγή πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου, μετά την ολοκλήρωση της νέας γεώτρησης

Σε περισσότερα από 3.000 βαρέλια ημερησίως ανέρχεται πλέον η παραγωγή της "Ενεργειακής Αιγαίου", κύριου μετόχου της "Kavala Oil", από τα κοιτάσματα του κόλπου της Καβάλας, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών της νέας γεώτρησης, στο κοίτασμα του Βόρειου Πρίνου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε μήκος γεώτρηση στην Ελλάδα. Η γεώτρηση..που πραγματοποιήθηκε με το γεωτρύπανο "Jack Up Energy Exterter" της εταιρίας "Northern Offshore", έφτασε σε συνολικό μήκος 4.370 μέτρων και διήρκεσε 135 ημέρες, ενώ η συνολική επένδυση ξεπέρασε τα 38 εκατ. δολάρια.
"Η γεώτρηση δόθηκε στην παραγωγή την 1η Ιουλίου, ενισχύοντας σημαντικά την ημερήσια παραγωγή της εταιρίας, η οποία μετά την γεώτρηση του Βόρειου Πρίνου ξεπερνά τα 3.000 βαρέλια ημερησίως, τριπλάσια σε σχέση με την παραγωγή πριν την έναρξη του επενδυτικού σχεδίου της Ενεργειακής Αιγαίου", υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας.
Η Ενεργειακή Αιγαίου θα συνεχίσει το πρόγραμμα εκμετάλλευσης βάσει του επιχειρησιακού πλάνου της, με την έναρξη εργασιών στο πεδίο "Έψιλον". Η πρώτη γεώτρηση εκτιμάται ότι θα έχει συνολικό μήκος 5.500 μέτρων και αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου 2009.
«Συνεχίζουμε εντατικά την υλοποίηση των επενδύσεων, που έχουν εγκριθεί από το ΥΠΑΝ, με τεκμηριωμένα αποτελέσματα», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ενεργειακής Αιγαίου, Μαθιός Ρήγας.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία απασχολεί 280 εργαζομένους και έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης δύο νέων κοιτασμάτων (Βόρειος Πρίνος και Έψιλον) που εντοπίζονται στον κόλπο της Καβάλας, 4,3 ναυτικά δυτικά της Θάσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails