Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Μπογατσιώτης... για Μάκη

Sample ImageΓια να γράψουμε τώρα και κάποιες (παλιές) αλήθειες, που αφορούν στην περίπτωση του Μάκη Νικολαΐδη "επί τη ευκαιρία" της τρίτης περιόδου του στην ΑΕΚ, η οποία ξεκινά ουσιαστικά από σήμερα.
Ο Λευτέρης Σούμποτιτς ήταν ο προπονητής, που γοητεύτηκε από το ταλέντο του Πρόδρομου (Μάκη) Νικολαΐδη, τον οποίο είχε δει σε αγώνα της Εθνικής Εφήβων και ζήτησε από τη διοίκηση Γιάννη Φιλίππου την απόκτηση του. Ήταν Μάιος του 1996. Το ενδιαφέρον του Ελληνοσλοβένου για τον μικρό του ΓΑΣ Κομοτηνή δεν συνιστά, όμως, είδηση. Είδηση συνιστά το... τρίτο πρόσωπο. Ποιος ήταν, λοιπόν, εκείνος ο οποίος έφερε σ' επαφή την οικογένεια του μικρού με τον "Πίξι" και την ΑΕΚ; Ο Κώστας Μπογατσιώτης...

Για όσους λησμονούν ο μετέπειτα μάνατζερ του Αμαρουσίου και του Ολυμπιακού έκανε -ως αθλητής- καριέρα στην ΑΕΚ, ενώ διετέλεσε και προπονητής στο εφηβικό τμήμα της ΑΕΚ! Το "κονέ" έγινε.

Ο πατέρας του παίκτη, Νίκος, κατηφόρισε από τη Καβάλα στην Αθήνα και στο "Flocafe" της Λεωφόρου Κηφισίας, παρόντος του αντιπροέδρου της "Ένωσης", Γιάννη Γρανίτσα και του πανίσχυρου (τότε) μάνατζερ Νίκου Νεσιάδη, η συμφωνία έκλεισε! Μόνο που ο Πρό-δρομος έγινε "προάγγελος" εξελίξεων για την ΑΕΚ, καθώς λίγες ημέρες μετά την συμφωνία, ο Σούμποτιτς παραιτήθηκε για να κάνει χώρο να περάσει ο... Γιάννης Ιωαννίδης!

Ο Μάκης ήταν η μοναδική μεταγραφή που έγινε από άλλον προπονητή, την αποδέχθηκε ο απαιτητικός "ξανθός", αλλά τα δεδομένα όπως και οι στόχοι είχαν αλλάξει. Ο Ιωαννίδης αξιοποίησε το δίδυμο Νίκου Χατζή-Μιχάλη Κακιούζη, δεν έδωσε ευκαιρίες στον Παναγιώτη Μπαρλά (τον μεγάλο άτυχο της "χρυσής" φουρνιάς της Παγκόσμιας Εφήβων) επειδή είχε προηγηθεί σοβαρότατος τραυματισμός του παίκτη (επί Βλάντο Τζούροβιτς, στον "καταραμένο" αγώνα με τον Απόλλωνα στην Πάτρα) και δεν εμπιστεύτηκε το νεαρό Μάκη, που πάντως βρισκόταν στη δεκατριάδα του φάιναλ φορ της Βαρκελώνης!

Η συνέχεια για την διαδρομή του Μάκη -που είχε γοητευτεί από τον αθλητή Μπάνε Πρέλεβιτς τον οποίο είχε αφίσα στο δωμάτιο του στο Παλιό Καβάλας αλλά έγινε φανατικότερος "Ενωσίτης" κι από τον... Χατζηχρήστο- είναι λίγο έως πολύ γνωστή.
http://www.basketblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails